16.01.2023
Διάλεξη του Γιώργου Παπαπροδρόμου «Τεχνολογία και Οικουμενικότητα: Κυβερνοέγκλημα και σύγχρονες προκλήσεις»
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
Αρχαιoλογικοί Χώροι:
Πολυκεντρικό Μουσείο Αιγών / Κεντρικό Μουσειακό Κτήριο

Οι Φίλοι του Πολυκεντρικού Μουσείου των Αιγών και του Δικτύου του σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας, με την υποστήριξη του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας, σας προσκαλούν στην διάλεξη του Γιώργου Παπαπροδρόμου (Υποστρατήγου ε.α. - πρώην Διευθυντή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος - Ειδικού σε θέματα Αντιμετώπισης Κυβερνοεγκλήματος), με θέμα: «Τεχνολογία και Οικουμενικότητα: Κυβερνοέγκλημα και σύγχρονες προκλήσεις", η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 18/1  και ώρα 19:30 στο Αμφιθέατρο του Νέου Μουσείου των Αιγών.

Την εκδήλωση προλογίζει ο Γιώργος Λιόλιος, δικηγόρος - Πρόεδρος του Συλλόγου των Φίλων του Πολυκεντρικού Μουσείου των Αιγών. Την συζήτηση συντονίζει ο δικηγόρος Θεόφιλος Παπαδόπουλος.

Η εκδήλωση υποστηρίζεται με δυνατότητα ταυτόχρονης απομακρυσμένης παρακολούθησης μέσω του συνδέσμου:

https://us06web.zoom.us/j/81567400436?pwd=eENIR3VIRWx1ODg4RHRQKzE5WTU1dz09

 

«Η ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών αποτελούν ένα κομμάτι της συνολικής παρουσίας της τεχνολογίας στην ανθρώπινη πραγματικότητα. Μια τεχνολογία που υπήρξε καταλύτης στη δημιουργία και ανάπτυξη των ανθρώπινων κοινωνιών. Το Διαδίκτυο, στην όποια του εκδοχή (των πραγμάτων ή των πάντων) ήταν και είναι καταλύτης στην παγκόσμια κοινωνικοοικονομική πραγματικότητα, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για ένα παγκόσμιο χωριό, ή διαφορετικά ορώμενο την μορφοποίηση μιας διάστασης οικουμενικότητας. Η τέταρτη κατά σειρά βιομηχανική επανάσταση προχωρά με εκθετικά ανοδική πορεία, δημιουργώντας ευκαιρίες και προκλήσεις όπως οι κυβερνοαπειλές και οι νέες κυβερνοδοκιμασίες, αφού διαμορφώνεται ένας νέος χώρος, ο Κυβερνοχώρος. Οι προκλήσεις αυτές δοκιμάζουν άτομα, οργανισμούς και κοινωνίες και αποτελούν αφορμή για έναν δημόσιο δημιουργικό διάλογο, από τον οποίο μπορεί να προκύψουν λύσεις και προτάσεις που θα ενισχύσουν τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα των τεχνολογιών στην οικουμενική τους διάσταση».

 

Ο Υποστράτηγος ε.α. Γιώργος Παπαπροδρόμου (πρώην Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας) υπηρέτησε σε διάφορες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας από το 1984-2019, κι αποστρατεύθηκε με το βαθμό του Υποστρατήγου ε.α. Έχει την ειδικότητα του Δικαστικού Γραφολόγου, τυγχάνοντας ταυτόχρονα και πρώτος Προϊστάμενος του Εργαστηρίου Δικαστικής Γραφολογίας στη Βόρεια Ελλάδα. Ήταν τακτικό μέλος στο European Cybercrime Task Force (EUCTF) του Ευρωπαϊκού Κέντρου Αντιμετώπισης του Κυβερνοεγκλήματος (European Cybercrime Center-EC3) της Europol (2016-2018). Επίτιμο μέλος της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Πληροφορικής της Υγείας (Π.Ε.Ε.ΠΛ.Υ.). Μέλος της ομάδας του Ινστιτούτου Αντιναρκωτικής Δράσης-PADA. Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε σειρά συναντήσεων, επιστημονικών συνεδρίων και ημερίδων εντός κι εκτός Ελλάδος, και έχει διδάξει σε πανεπιστημιακές και παραγωγικές σχολές καθώς και σε επιχειρησιακές μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

READ ALSO