16.11.2022
"Η Αρχαιολογία του Χθες", παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Κυριακόπουλου στο Αμφιθέατρο του Νέου Μουσείου Αιγών
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Αρχαιoλογικοί Χώροι:
Πολυκεντρικό Μουσείο Αιγών / Κεντρικό Μουσειακό Κτήριο
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας και οι Φίλοι του Πολυκεντρικού Μουσείου των Αιγών και του Δικτύου του σας προσκαλούν την Παρασκευή 18/11 (20:00) στη διάλεξη του Γιώργου Κυριακόπουλου με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του «Η Αρχαιολογία του Χτες» (εκδ. Ποταμός), που θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Νέου Μουσείου των Αιγών.
 
«Ο Γιώργος Κυριακόπουλος με την απολαυστική αφηγηματική ικανότητα του, θα διηγηθεί τις διαδρομές του σε τριάντα νησιά του Αιγαίου επί έντεκα χρόνια, έχοντας συλλέξει τετρακόσιες φωτογραφίες ερειπωμένων σπιτιών από όλο το Αιγαίο. Ένας γοητευτικός κόσμος του χτες, συντηρημένος τόσο στα ίδια τα κτίσματα όσο και στο εσωτερικό τους, όπου συχνά υπάρχουν παγωμένα τα τεκμήρια της τελευταίας τους χρήσης και ζωής. Τετρακόσιες εικόνες που συνθέτουν μια ανθρωπολογία του χτες, ίσως μια «αρχαιολογία του χτες», αφού η μελέτη τους παρέχει πληθώρα πληροφοριών για τις συνήθειες, τα χούγια, το γούστο, τα επαγγέλματα, τις ασχολίες, τα μαγειρέματα, τις προτιμήσεις, ακόμα και τις πεποιθήσεις των ανθρώπων που έζησαν, δούλεψαν, διασκέδασαν, αγάπησαν και κάποτε μίσεψαν ή πέθαναν σ' αυτά».
 
Τον συγγραφέα προλογίζει η Δρ. Αρχαιολόγος Αγγελική Κοτταρίδη. Την εκδήλωση συντονίζει ο Γιώργος Λιόλιος, δικηγόρος-συγγραφέας.
 
Η εκδήλωση υποστηρίζεται με ταυτόχρονη απομακρυσμένη παρακολούθηση στον σύνδεσμο: https://us06web.zoom.us/j/81567400436...
 
Είσοδος Ελεύθερη
READ ALSO